Jolijt is:
• geregistreerd in het Kwaliteitsregister voor Paramedici
• lid van de Nederlandse Vereniging van Diëtisten
• vrijwilliger en diëtist van Stichting PCOS
• lid van stichting Vrouw en Vruchtbaarheid

Over Jolijt Sluijter, diëtist

“Ik laat je zien welke lekkere dingen je wél kunt eten”

Waarom ik diëtist ben? Ik hóu van eten! Ik kook graag en verwen het liefst anderen met lekkere gerechten. Liefde voor eten staat centraal in mijn begeleiding. Ik benadruk niet wat je allemaal niet meer mag, maar ik laat je zien welke lekkere dingen je wél kunt eten. Ik deel mijn kennis, zoek de lekkerste recepten en geef je de tips die bij je dagelijks leven passen. Gezond eten wordt een traktatie.

Ik ben

• geregistreerd in het Kwaliteitsregister voor Paramedici
• lid van de Nederlandse Vereniging van Diëtisten
• vrijwilliger en diëtist van Stichting PCOS
• lid van stichting Vrouw en Vruchtbaarheid

Zo leuk mogelijk

Goede voeding betekent veel voor je lichaam. Het helpt je gezond te houden en lekker in je vel te zitten. Daar hoort ook een gezond lichaamsgewicht bij. Ik weet uit eigen ervaring dat dat lastig kan zijn, maar ik maak het graag zo leuk mogelijk. Daarom besloot ik Voeding en Diëtetiek te gaan studeren. Ik wilde ontdekken hoe ik dat lekkere eten zo gezond mogelijk kan doen. Inzichten op het gebied van voeding veranderen steeds, dus ik volg bijscholing en ik houd voortdurend de laatste ontwikkelingen in de gaten.

Diagnose PCOS

Toen ik zelf de diagnose PCOS (Polycysteus Ovarium Syndroom) kreeg, ben ik me gaan verdiepen in de rol van voeding bij PCOS. Welke invloed heeft voeding op de symptomen? Ik probeer zin en onzin te scheiden en help anderen graag verder met kennis die ik heb opgedaan. Zie ook: Voeding bij PCOS

 

 

Specialisatie: voeding voor vrouwen

Door PCOS moet ik altijd extra hard werken om een gezond gewicht te behouden en heb ik een verhoogd risico op diabetes en hart- en vaatziekten. Tijdens mijn zwangerschappen had ik 40% kans op zwangerschapsdiabetes en een verhoogde bloeddruk. Met een gezonde leefstijl heb ik dat tot nu toe gelukkig kunnen voorkomen. Ook merkte ik hoeveel energie het geven van borstvoeding kost. Hoe zorg je dat je jezelf niet vergeet? Mijn derde kindje had koemelkeitwitallergie, dus ik volgde een koemelkeiwitvrij dieet in de borstvoedingsperiode. Alle opgedane wetenschappelijk bewezen kennis en persoonlijke ervaring maken mij specialist op het gebied van: voeding voor vrouwen rondom zwangerschap en bij PCOS.