Voeding tijdens je zwangerschap

Aangetoond is dat een gezond, volwaardig voedingspatroon helpt om de zwangerschap optimaal te laten verlopen en zo de kans op complicaties verkleint. Als je te veel of te weinig aankomt tijdens je zwangerschap, kan ik advies geven over jouw voedingspatroon. Ook speelt voeding een belangrijke rol als je bijvoorbeeld (een verhoogde kans op) zwangerschapsdiabetes of een te hoge bloeddruk hebt. Natuurlijk kan ik je ook adviseren als je geen klachten hebt, maar wel wilt weten of je alles wat je nodig hebt binnenkrijgt tijdens je zwangerschap.

 

Je bent niet de enige

• 70% van de vrouwen is onzeker over wat wel en niet te eten tijdens de zwangerschap
• 23% van de vrouwen komt te weinig aan tijdens zwangerschap
• 47% van de vrouwen komt te veel aan tijdens zwangerschap

Kwaaltjes en ongemakken

Tijdens de zwangerschap komen klachten zoals: misselijkheid, obstipatie, maagzuur regelmatig voor. Maar ook ongemakken zoals onbedwingbare trek of erge vermoeidheid komen veel voor. Ik kan je helpen hoe deze klachten te verminderen of hier zo goed mogelijk mee om te gaan.

Zwangerschapsdiabetes

Zwangerschapsdiabetes is een tijdelijke vorm van diabetes en is gelukkig goed te behandelen. Ik geef je voeding- en leefstijladviezen en leg je uit hoe je zelf je bloedglucose kan controleren. Hiermee lukt het vaak om je bloedglucosewaarden zo goed mogelijk onder controle te krijgen. Als je bloedglucoses toch te hoog blijven, heb ik overleg met je verloskundige en kun je eventueel doorverwezen worden naar een medisch specialist.